Popis najboljih lijekova za prostatitis

lijekovi za prostatitis

Prostatitis se smatra uobičajenom i nadaleko poznatom bolešću. Svaki drugi sredovječni muškarac suočio se s ovom neugodnom bolešću koja donosi mnogo nelagode i problema drugačije prirode. Upala prostate nikada nije prošla bez posljedica. Bolest ne nestaje tek tako, mora se liječiti inače će prijeći u kronični stadij i dat će komplikacije na sve organe male zdjelice. Dakle, što je bolje koristiti u terapeutske svrhe kako bi se postigla 100% stopa izlječenja? Što dati prednost? Lijekovi koji se na svakom TV kanalu reklamiraju kao najbolji lijek za prostatitis ili narodni lijekovi kojima se tradicionalna medicina protivi?

Lijek za prostatitis kod muškaraca

Među brojnim tabletama i čepićima koji se nude u svakoj ljekarni u zemlji, postoji nekoliko doista dobro dokazanih lijekova. Njihov trošak je visok, ali je također dokazana njihova učinkovitost i brzo djelovanje. Podijeljeni su u nekoliko vrsta:

  • Antibiotici. Treba koristiti one koji imaju sposobnost što više prodrijeti u prostatu. Među njima, vrijedi istaknuti tetraciklinsku seriju ovih lijekova. Makrolidi također djeluju na prostatu.
  • Lijekovi širokog spektra. Treba ih uzimati, jer je teško odrediti floru koja živi u prostati. Antibakterijska svojstva širokog spektra uklanjaju infekciju koja je uzrokovala prostatitis. To su prvenstveno lijekovi skupine "penicilina".
  • Lijek za prostatitis kod muškaraca iz skupine fluorokinola. Sklone su nakupljanju duboko u žlijezdi prostate i istodobno djeluju antimikrobno. Smatraju se učinkovitijim od antibiotika i penicilinske skupine.

Najbolji lijek za prostatitis u narodnoj medicini

Postoji mnogo narodnih recepata za liječenje prostatitisa. Najučinkovitije je usvajanje odvarka ili tinkture pripremljene od Crvenog korijena. Ova biljka se može kupiti u ljekarni, već u zgnječenom obliku. Juha se priprema kao čaj, ulijeva se u termosicu na dan i uzima se prije jela, 100 gr. Sastav napitka: 25 g ljekovitog korijena na 1 litru kipuće vode. Uvarak možete pomiješati s mlijekom i medom.

Tinktura se priprema prema receptu. Treba uzeti 50 g suhog crvenog korijena. Sameljite ga i ulijte u staklenku. Tamo ulijte 0, 45 ml votke. Dobro zatvorite i stavite na toplo i tamno mjesto. Držati 10 dana i procijediti. Uzimajte oralno ½ žličice po čaši vode, 30 minuta prije jela, tri puta dnevno. Tečaj se sastoji od 4 faze od 1 do 3 mjeseca, s pauzom od mjesec dana.